Tips hoe je bloemen behang mooi kan stylen in iemands huiskamer

behang bloemen

Behang is de laatste jaren weer steeds populairder geworden en je ziet het dus ook weer steeds meer terug in het interieur. Vooral de patronen en verschillende kleuren zie je steeds vaker. Ben jij ook op zoek naar nieuw behang voor in je huiskamer? Lees dan snel verder, want in dit artikel geef ik een aantal tips over hoe je behang mooi kunt stylen in je huiskamer.

behang bloemen

Zorg voor een rustige sfeer

Al je behang met bloemen wilt in je huiskamer is het belangrijk dat je wel een rustige sfeer behoud in je kamer. Doordat het een patroon is kan het snel druk over komen. Vooral het combineren met meubels en andere accessoires is van belang. Als je veel verschillende kleuren en patronen in je meubels en accessoires hebt, is het verstandig om te kiezen voor een wat rustiger behang. Wanneer je juist wat neutralere meubels en accessoires in je woning hebt kun je echter weer kiezen voor en wat drukker behang. Denk aan behang bloemen met verschillende kleuren. Het is dus mooi als je een contrast hebt tussen je meubels en je behang. Dit zorgt ervoor dat alles in balans is en dat je een rustige sfeer behoud in je woning.

Kleuren combineren

Als je een patroon in je behang hebt zie je vaak veel verschillende kleuren terug komen in het behang. Het is erg mooi om een aantal van deze kleuren ook terug te laten komen in je rest van je woning. Als je bijvoorbeeld een behang hebt met lichtroze en rode bloemen met een witte achtergrond. Dan is het mooi om ook wat lichtroze accessoires toe te voegen aan je interieur, omdat je dan de kleuren op een subtiele manier terug laat komen in je woning.

Niet te veel wanden behangen

Ik raad aan om maar één want te behangen als je kiest voor bloemen behang. Omdat dit behang van zichzelf al vrij druk is kan het erg gaan overheersen als je alle wanden hiermee zou gaan behangen. Je kunt er beter voor kiezen om één wand te behangen en de andere wanden in een kleur te verven die terug komt in het behang. Zo loopt het toch mooi in elkaar over en blijf je die rust in je woning houden.